سوالات متداول

ارتوپدی

1تزریق داخل مفصلی چیست و به چه منظور انجام میدهند؟

به تزریق فراورده دارویی داخل مفصل های بدن مانند مفصل زانو، ران و سایر مفصل ها،  تزریق داخل مفصلی می گویند. عمدتا تزریق داخل مفصلی در  بیماری مزمن و پیشرونده استئوآرتریت (آرتروز) به منظور رساندن مستقیم و سریع فراورده دارویی بکار می رود . علت اصلی تزریق داخل مفصلی خونرسانی ضعیف مفاصل و تاخیر در ترمیم و التیام اسیب های وارده به مفصل است که در این روش با دوز پایین و سریع، دارو اثر درمانی خود را اعمال میکند. اصلی ترین فراورده هایی که برای تزریق داخل مفصلی استفاده می شود کورتیکواستروئید ها و هیالورونیک اسید می باشد.

2فواید تزریق داخلی مفصلی چیست؟

واید تزریق داخل مفصلی بسته به نوع فراورده دارویی تزریق شده متغیر می باشد. در کل رساندن مستقیم دارو با کمترین دوز و عوارض سیستمیک به مفصل می باشد. بیشتر برای کاهش التهاب، تسکین درد، افزایش دامنه حرکت مفصل والتیام اسیب وارده به ساختارهای بافت مفصل می باشد. همچنین مطالعات بالینی نشان داده است که عوارض ناشی از مصرف مسکن ها و NSIAD ها را که اغلب گوارشی می باشد را بصورت معنی داری کاهش می دهد.

3روش انجام تزریق داخل مفصلی چگونه است؟ آیا درد دارد؟

این عمل در یک مرکز جراحی سرپایی انجام خواهد شد. پزشک ناحیه مورد تزریق را با محلول ضد باکتری تمیز می کند و با استفاده از بی حس کننده موضعی آن را بی حس می کند. پزشک می تواند از راهنمایی اشعه ایکس یا اولتراسوند  برای تعیین نقطه تزریق دقیق مفصل ران استفاده می کند. میزان احساس درد در هر فرد متغیر می باشد ولی با توجه به استفاده از مواد بی حسی موضعی احتمالا دردی خفیفی احساس شود. لازم بذکر است برخی از برندها حاوی لیدوکائین می باشند که بی دردی ایجاد می کند.

4پزشک من بخاطر آرتروز زانو گفته باید اسید هیالورونیک تزریق کنم . چند بار در سال باید تزریق شود؟

متاسفانه آرتروز یک بیماری پیشرونده است و تا بحال هر روش درمانی که برای بیماران مبتلا به آرتروز بکار می رود صرفا برای جلوگیری از پیشرفت سریع آن است. اکثر داروهای خوراکی بدلیل خونرسانی ضعیف در مفاصل اثربخشی چندانی ندارند و در صورت استفاده از آنها چون سیستمیک استفاده می شود عوارض بسیاری دارد مثل داروهای ضد درد که سبب عوارض گوارشی بسیار و شدید می شوند. از این رو درمان های موضعی مثل تزریق اسید هیالورونیک بصورت مستقیم به مفصل طبق مطالعات بالینی بسیاری که انجام شده است روش موثر با عوارض جانبی بسیار کم و گذرا می باشد. 

بسته به نوع اسید هیالورونیک و نوع فرومولاسیون تعداد تزریق متغیر می باشد. همچنین اندیکاسیون مصرف آن نیز متفاوت می باشد. اسید هیالورونیک با غلظت کم و وزن مولکولی پایین 3 بار در هر 6 ماه، اسید هیالورونیک با وزن مولکولی بالا 1 بار در هر 4-6 ماه و اسید هیالورونیک کراس لینک یکبار در هر 9-12 ماه

5مراقبت های پس از تزریق اسید هیالورونیک داخل مفصلی چیست؟
  • بهتر است بلافاصله بعد از تزریق حدود 1 ساعت  بصورت دراز کش استراحت کنید و روی پاها وزن گیری نداشته باشید.
  • بلافاصله پس از تزریق میتوانید برای کاهش درد و التهاب از کمپرس آب خنک یا یخ در محل تزریق استفاده کنید.
  • افراد مبتلا به استئو آرتریت ( آرتروز) عمدتا باید از فعالیت هایی که فشار مستقیم به مفصل  وارد میکند اجتناب کنند . این امر تا 10 روز بعد از تزریق بیشتر باید رعایت گردد.
  • کاهش وزن یکی از مهمترین توصیه ها برای افراد مبتلا به استئو آرتریت بویژه  زانو می باشد.
  • تقویت عضلات مفصل درگیر با استفاده از حرکت های اصلاحی و تمرینات طب فیزیکی و فیزوتراپی

پوست و زیبایی (فیلر)

1علت پیری پوست و بوجود آمدن چین و چروک چیست؟

پیری پوست یک روند طبیعی و یزیلوژیک بدن می باشد. در ساختمان پوست سلول های متنوع مانند کراتیونسیت ها و فیبرو بلاست ها  و همچنین ساختار های مختلف مانند الاستین و کلاژن و سدیم هیالورونات وجود دارد که با افزایش سن تکثیر و تولید این سلول ها و ساختارها کمتر می شود. از طرفی میزان چربی پوست هم کمتر می شود که تجمیع این رخدادهای فیزیولوژیکی باعث بروز علایم پیری در پوست می شود. پوست شفافیت و طراوت خود را از دست میدهد و چین و چروک پیدیار میگردد.

بعضی از علل ها میتواند روند پیری پوست و نشانه های آن را تشدید کرده و یا زودتر از موعد بوجود اورد مانند تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات، قرارگرفتن در معرض تابش نور خورشید به مدت زیاد یا بدون استفاده از کرم های ضد آفتاب، سولار، ورزش های سنگین، بواسطه برخی شغل ها که با مواد شیمیایی سرو کار دارند، استرس، کم خوابی، عادت های تکراری صورت مانند اخم کردن، و برخی بیماری ها مانند HIV و برخی بیماری های متابولیک نظیر دیابت

2آیا می توان از پیری پوست جلوگیری کرد؟

پیری پوست یک فرایند فیزیولوژیک و طبیعی بدن محسوب می شود که گاها برخی علت ها میتواند آن را تسریع و یا تشدید کند. (مراجعه به سوال 1) ولی امروزه با پیشرفت علم و استفاده از برخی فراورده های دارویی که با این هدف ساخته و تولید شده اند می توان سرعت پیری پوست را کندتر کرد که البته باید از سنین پایین تر و جوانی از آن بهره برد. مانند استفاده از مزوژل ها و مزوکوکتل ها، لایه برداری شیمیایی، استفاده از برخی مکمل های خوراکی، درم آبریژن و میکرو درم آبریژن، برخی لیزرها با اندیکاسیون تحریک زیستی و افزایش تولید ساختار های پوستی و برخی کرم های پوستی.

3فیلر پوستی چیست؟

فیلر پوستی (پر کننده پوستی) یکی از ملزومات دارویی است که عمدتا جهت بهبود نشانه های پیری پوست چین و چروک و بازگرداندن حجم پوست صورت به کار می رود . فیلر پوستی از لحاظ دوام و طول مدت ماندگاری انواع مختلفی دارد:

  1. فیلر های دائمی: همانطور که از اسم این نوع فیلر ها معلوم می باشد ماندگاری بالا و بیش از 2 سال دارند. این فیلر ها به علت عوارض جانبی بالا و گاها جدی، به منظور زیبایی  و از بین بردن چین و چروک و حجم دهی کمترین کاربرد و خواهان را دارد.  Polyacrylamide gel وDimethyl siloxane polymer دو نمونه از این نوع فیلر ها می باشند
  2.  فیلر های نیمه دائمی: این نوع فیلر ها حداقل 18 ماه ماندگاری دارند و با توجه به جنس، رنگ و مکانیسم عمل بیشتر در تزریق های عمیق پوست مورد استفاده قرار می گیرند به همین خاطر کاربرد چندانی ندارند مگر برای اندیکاسیون های خاص. رادیانس و الانسه دو نمونه از ژل های تزریقی نیمه دائمی می باشند که به ترتیب از کلسیم هیدروکس آپاتایت و پلی کاپرولاکتون درست شده اند. این نوع ژلها مدت کوتاهی پس از تزریق از بین رفته ولی اثرات آن بعلت اینکه محرک زیستی بوده و سبب کلاژن سازی می شود باقی می ماند.
  3. فیلر های موقت: همانطور که از اسم این نوع فیلر ها معلوم می باشد مدت ماندگاری کم بین 3 تا 9 ماه دارند که بسته به نوع فیلر و عمق تزریق و ناحیه تزریق مدت ماندگاری متغیر می باشد.
    1. چربی اتولوگ: که از خود زیباجو ساکشن شده و طی فرایندی خالص سازی و اماده تزریق می شود. مدت ماندگاری کمی دارد.
    2. فیلر های کلاژن: که انواع مختلفی دارد و به خاطر اثر بخشی و مدت ماندگاری کم به ندرت استفاده می شود. 
    3. فیلر های اسید هیالورونیک: محبوب ترین و پرکاربردترین و ایمن ترین فیلر به منظور زیبایی و حجم دهی می باشد. بهترین نوع فیلر اسید هیالورونیک سنتتیک می باشد که بسته به فرمولاسیون و ویژگی های ساخت انواع مختلفی دارد. طبق آمار منتشر شده از انجمن جراحی پلاستیک زیبایی آمریکا 85% زیباجو ها از این نوع فیلر ها استفاده می کنند . 

بر خلاف سایر فیلر ها کمترین عوارض را دارد و در صورت هرگونه عارضه جانبی و تکنیکی میتوان توسط آنزیم تجزیه کننده به نام هیالاز (هیالورونیداز) فیلر تزریقی را از بین برد و عارضه را درمان و یا اصلاح کرد.

4از فیلر های پوستی اسید هیالورونیک در چه مواردی میتوان استفاده کرد؟ (اندیکاسیون مصرف)
  • برای از بین بردن یا کمتر کردن خطوط و چین و چروک مانند خط لبخند، خط اخم، چین و چروک پا کلاغی اطراف چشم، چین و چروک اطراف دهان، چین و چروک پیشانی
  • برای بازگرداندن حجم از دست رفته نواحیه صورت مانند حجم دهی گونه، حجم دهی لب و چانه
  • برای کانتورینگ و زاویه سازی مانند ناحیه فک پایین و چانه
  • به منظور تغییر مانند تزریق فیلر لب به روش لب روسی Russian lip و یا تزریق به بدنه و نوک بینی
  • برای ترمیم جای زخم و اسکار و جای آکنه
  • در برخی از بیماری ها که توزیع چربی زیر پوست دچار اختلال شده و باعث ایجاد چین و چروک و عوارض متعاقب می گردد. مانند HIV و لیپوآتروفی
5چه نوع فیلر پوستی برای خط لبخند، خط اخم، زیر چشم، حجم دهی گونه و لب، و ... مناسب است؟

بهترین پاسخ پس از معاینه اولیه و مشاوره توسط پزشک متخصص و متبحر می باشد. 

ولی عمدتا فیلر پوستی اسید هیالورونیک به عنوان اولین گزینه به شما پیشنهاد خواهد شد. فیلر پوستی اسید هیالورونیک انواع مختلفی دارد که بر اساس ویژگی های فرمولاسیون و ساخت از هم متمایز می شود. 

مسلما تکنولوژی ساخت و فرمولاسیون استاندارد و بخصوص درصد خلوص و عاری بودن از ناخالصی ها تاثیر مستقیمی در اثر بخشی، ماندگاری و به خصوص کاهش عوارض جانبی خواهد داشت.

شرکت های سازنده معمولا با توجه به خصوصیات ساختمانی و فرمولاسیون، انواع فیلر اسید هیالورونیک را تولید و موارد استفاده از هر یک را مشخص و بیان میکنند. 

عمدتا ژل های نرم (Soft) در نواحی با پوست نازک و عمق تزریق کمتر استفاده می شود و هر چقدر به ضخامت پوست و عمق تزریق افزوده بشود به سختی ژل افزوده خواهد شد. سختی ژل به عوامل متعددی از جمله میزان ویسکوزیته (میزان و وزن ملکولی ماده موثره)، درصد پیوند شبکه ای (کراس-لینک)، الاستیسیتی و چسبناکی بستگی دارد.

6مزایای فیلر پوستی اسید هیالورونیک چیست؟

علاوه بر از بین بردن عیوب و نشانه های پیری پوست بواسطه خاصیت پر کنندگی مانند خطوط، چین و چروک، باعث حجم دهی و کانتورینگ و زاویه سازی می شود . همچنین در مطالعات متعددی نشان داده شده است که استفاده از فیلر پوستی اسید هیالورونیک ( چه نوع Linear و چه Cross-link) میتواند باعث افزایش تکثیر و تمایز سلول های پوستی مانند کراتینوسیت ها و فیبروبلاست ها شده و تولید سدیم هیالورونات و کلاژن را افزایش دهد.

7آیا تزریق فیلر می تواند دائمی باشد؟

همانطور که در سوال (3) اشاره گردید فیلر ها انواع مختلفی دارند که نوع دائمی آن به منظور موارد عمومی زیبایی به سبب عوارض زیاد و گاها جدی توصیه نمی گردد. قا بل ذکر است که فیلر های پوستی موقتی و به خصوص اسید هیالورونیک ها معمولا پس از چند بار تزریق در یک ناحیه بعلت جایگزینی فیبرین در محل تزریق میتواند دوام و مدت زمان ماندگاری بالایی داشته باشند.

8من و خواهرم هر دو از فیلر پوستی اسید هیالورونیک برند ***** برای ناحیه خط لبخند (Melolabial crease) استفاده کرده ایم چرا مدت ماندگاری فیلر من 2 ماه ولی برای خواهرم 8 ماه بود؟

پاسخ این سوال کلی است. عواملی متعددی در مدت ماندگاری فیلر پوستی موثر و دخیل می باشند. از جمله برند فیلر، نوع ساب برند از یک برند خاص، تکنیک تزریق، مراقبت های بعد از تزریق و شرایط فیزیولوژیک خود زیباجو.

در شرایط یکسان از لحاظ نوع برند، ساب برند و پزشک و تکنیک تزریق می توان به شرایط فیزیولوژیک زیباجو اشاره کرد. بعضی افراد دارای عضلات بسیار فعال و قوی (هایپر اکتیو) هستند و یا برخی از حرکت های تکراری صورت را بیشتر انجام میدهند، مانند خندیدن و اخم کردن و ... که این مورد هم می تواند باعث مهاجرت فیلر از محل تزریق شده گردد و هم تجزیه زودتر فیلر را سبب می شود، همچنین برخی افراد بطور طبیعی آنزیم هیالورونیداز بیشتری در بدن دارند که این باعث تجزیه زودتر فیلر می شود، و موارد دیگر.

9آیا الزامی است قبل از تزریق فیلر از بوتاکس (تزریق بوتولونیوم) استفاده کنیم؟

مطمئنا الزامی نمی باشد. ولی گاها محلی که زیباجو میخواهد تزریق انجام دهد دارای عضلات هایپر اکتیو بوده و یا در ناحیه است که حرکت های تکراری زیادی دارد. ( مانند خط اخم، خط لبخند و ...) در این صورت پزشک به مراجعه کننده خود توصیه می کند برای جلوگیری از مهاجرت فیلر تزریق شده و همچنین افزایش مدت ماندگاری بهتر است چند روز قبل از تزریق ( معمولا 10 تا 14 روز) از بوتاکس ( بوتولونیوم) استفاده شود.

10آیا تزریق فیلر پوستی بی خطر است؟

قسمتی از پاسخ این پرسش در سوال 3 پاسخ داده شده است که مربوط به نوع فیلر می باشد، ولی در کل ایمن ترین فیلر با توجه به اندیکاسیون مصرف فیلر های پوستی اسید هیالورونیک می باشد که این نیز به نوبه خود می تواند عوارض جانبی داشته باشد. 90% این عوارض معمولا خود به خود بهبود پیدا کرده و گذرا می باشند، مانند التهاب و درد در لمس کردن، قرمزی و کبودی که وابسته به تکنیک و تبحر پزشک، و همچنین مراقبت های بعد از تزریق می باشد. برخی از عوارض شدید بوده که البته احتمال وقوع آن کمتر می باشد و نیاز به مداخله پزشکی و درمان دارد، مانند آلرژی، عفونت، ایجاد ندول که هم این عوارض هم به فیلر از لحاظ کیفیت ساخت و استاندارد های آن بر میگردد و هم به تکنیک تزریق توسط پزشک، همچنین احتمال بروز برخی از عوارض ها که جدی و شدید می باشد وجود دارد که اینها نیاز به مداخله اورژانسی دارند. مانند شوک آنافیلاکسی ناشی از حساسیت به مواد بی حسی و یا اجزای سازنده فیلر پوستی، و همچنین تزریق در داخل عروق که در صورت عدم مانیتورینگ و مداخله اورژانسی میتواند منجرب صدمات جبران ناپذیر و نکروز گردد.

11معمولا تزریق فیلر پوستی چقدر طول می کشد؟

بسته به ناحیه تزریق و میزان مورد نیاز فیلر برای تزریق، و همچنین تکنیک تزریق توسط پزشک متغیر می باشد. در کل در اکثر عمل‌ها، تزریق واقعی ده الی بیست و پنج دقیقه طول می‌کشد. 

همچنین بعد از هر جلسه تزریق، زیباجو باید 2 ساعت در مطب پزشک و 2 روز در شهری که پزشک معالج اقامت دارد حضور داشته باشد که در صورت هرگونه عارضه پزشک به سرعت مداخله کند.

معمولا 14 روز بعد از جلسه اول، پزشک از زیباجو میخواهد دوباره مراجعه کند که تا در صورت نیاز، اصلاح و یا تزریق مجدد داشته باشد.

12آیا تزریق دردناک است؟

در بیشتر فیلرهای پوستی، پزشک از سرنگ‌های بسیار کوچکی استفاده می‌کند و در نتیجه شما تنها احساس نیشگون‌های بسیار ریزی را خواهید داشت. اکثر موارد تزریق کاملاً بدون درد است. خیلی از فیلرهای تزریقی شامل لیدوکائین نیز هستند، که یک بیحس کننده است و یا بسته به حساسیت ناحیه تزریق پزشک اقدام به تزریق لیدوکائین میکند. برخی پزشکان حتی پیش از تزریق از پمادهای بیحسی موضعی نیز در سرتاسر ناحیه تزریق استفاده می‌کنند، تا هرگونه احساس محتمل ناراحتی را کاهش دهند. در بعضی موارد احتمالاً از کمپرس یخ نیز برای راحتی بیشتر و کاهش تورم بلافاصله پس از تزریق استفاده می‌شود.

13نتیجه نهایی تزریق را چند روز پس از تزریق می توان دید؟

نتیجه اولیه پس از تزریق قابل مشاهده می باشد ولی حداقل چند روز زمان نیاز است تا التهاب ناشی از تزریق از بین رفته و فیلر عمل خود را انجام دهد و نتیجه اصلی مشاهده گردد.در برخی مواقع نیاز به جلسه دوم جهت اصلاح وجود دارد (مانند نامتقارن بودن دو طرف صورت، عدم رفع عیوب پوست بطور کامل و تزریق مجدد و با برعکس نیاز به اصلاح با تزریق هیالاز بخاطر حجم بالای تزریق و ...)که 14 روز پس از جلسه اول می باشد.

14نتیجه نهایی پس از تزریق فیلر، چه زمانی میتوان آرایش کرد؟را چند روز پس از تزریق می توان دید؟

بهتر است روز تزریق هر نوع فیلر پوستی و یک روز بعد از آن از لوازم آرایش به دلیل افزایش ریسک عفونت و پوشش محل تزریق و نادیده شدن تغییر رنگ پوست و تاخیر در مداخله به موقع پزشک استفاده نشود.

15چه افرادی از تزریق ژل نمی توانند استفاده نمایند؟
  • افراد دارای عفونت در منطقه تزریق
  • افراد دارای عفونت فعال
  • افراد مستعد به تشکیل زخم کلوئید و اسکار هایپرتروفیک (گوشت اضافی)
  • زنان باردار یا شیرده
  • افراد دارای آکنه یا تاول در ان منطقه هستند.
  • بیماری های خود ایمنی کنترل نشده و ضعف سیستم ایمنی 
  • افراد با بیماری های کنترل نشده مانند دیابت
  • افراد مبتلا به آلررژی به موارد موجود در ژل یا ماده بی حس کننده
  • افراد با سابقه سکته قلبی، خون لخته شده و ترومبوز ورید های عمقی
  • افراد با سابقه سکته مغزی
  • افراد مبتلا به سرطان
16قبل از عمل تزریق (ژل) فیلر پوستی چه نکاتی نیاز است که رعایت شود؟

 

  • می بایست روز تزریق صورت کاملا تمیز و بدون آرایش باشد
  • برای کاهش احتمال کبودی و خونریزی دو هفته قبل از عمل تزریق نباید از رقیق کننده های خون مانند اسپرین، وارفارین، ویتامین E، روغن ماهی، و ... استفاده شود، در صورت استفاده با پزشک معالج خود مشورت کنید
  • اگر در ناحیه تزریق مبتلا به تب خال هستید نباید تزریق صورت بگیرد و باید بعد از مرتفع شدن تب خال اقدام به تزریق گردد.
  • اگر احتمال بروز تب خال در شما بالا است بهتر است با مشورت پزشک چند روز قبل از تزریق، درمان پروفیلاکسی (پیشگیرانه) تب خال انجام دهید. ( ماند قرص ویرابکس)
  • 3 هفته قبل و بعد از تزریق هیچ برنامه دندانپزشکی تنظیم نکنید
  • بهتر است برای جلوگیری از واکنش های ازدیاد حساسیت یک ماه قبل و بعد از تزریق ژل از هیچ واکسنی استفاده نشود.
  • اگر از داروی ایزوتزتینوئین (راکوتان) استفاده میکنید به پزشک خود اطلاع بدهید

 

17بعد از عمل تزریق (ژل) فیلر پوستی چه نکاتی نیاز است که رعایت شود؟
  • جهت تشخیص و پیشگیری سریع از بعضی عوارض 2 ساعت در مطب یا کلنیکی که تزریق انجام داده اید باید مانیتور بشود.
  • گرفتن شماره تماس پزشک که به آن پاسخگو باشد.
  • بعد از تزریق بهتر است 2 روز در شهری که پزشک شما اقامت دارد حضور داشته باشید.
  • تا 24 ساعت بعد از تزریق آرایش نکنید.
  • استفاده از کمپرس آب یخ یا کیسه یخ بصورت متناوب جهت کاهش التهاب و کبودی
  • حداقل 48 ساعت از خوردن مشروبات الکی خودداری شود.
  • خودداری از ورزش های سنگین
  • خودداری از دوش آب گرم و استفاده از سونا و جکوزی
  • خودداری از هرگونه مالش و ماساژ محل تزریق برای جلوگیری از جا به جایی و مهاجرت فیلر 
  • خودداری از قرار گرفتن در معرض هوای گرم و سرد شدید.
  • 24 تا 48 ساعت باید سر به سمت بالا بخوابید.
  • تزریق فیلر پوستی میتواند تا درجاتی پوست را خشک کند و بهتر است با مشورت پزشک از مرطوب کننده استفاده کنید.
18آیا ممکن است ژل گلوله گلوله شود؟

 

  • بلی، در صورت استفاده از فیلر های پوستی (ژل) نامرغوب و تقلبی به دلیل فورمولاسیون و نحوه تولید غیر استاندارد و همچنین وجود ناخالصی ها و مواد اولیه با کیفیت پایین وجود دارد.
  • همچنین در اثر عدم رعایت مراقبت های بعد از تزریق، ضربه به محل تزریق، عفونت، واکنش های آلرزیک تاخیری، و همچنین تزریق حجم بالا این احتمال وجود دارد.

 

پوست و زیبایی (مزوتراپی)

1مزوتراپی چیست؟

وتراپی ترکیبی منحصر به فرد از هنر و علم است که توسط دکتر میشل پیستور از پاریس ساخته شده است و با هدف قرار دادن لایه درم پوست به یکی از مهم ترین راه های بهبود بافت، پری و درخشندگی پوست تبدیل شده است. منبع کلاژن و منبع جوانی و همچنین روش مهمی برای درمان چاقی موضعی است که به رژیم غذایی و ورزش پاسخ نمی دهد. همچنین این روش برای موارد دیگری مانند ریزش مو و سفیدی صورت استفاده می شود.

2مزوژل چیست؟

مزوژل یک روش درمانی بسیار جدید است. این روش یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از پیری پوست و همچنین درمان آسیب های پوستی بشمار می رود. فیبروبلاست ها تأثیر قابل توجهی بر تولید الاستین، کلاژن و اسید هیالورونیک دارند. این سه جزء در پوست باعث شادابی، درخشندگی و زیبایی پوست می شود. مزوژل یک روش تحریک فیبروبلاست است.

در مزوتراپی به وسیله مزوژل، پوست شما به میزان قابل توجهی جوانتر می شود و ظاهری زیبا، پر و حجیم  خواهید داشت.

مزوژل های حاوی هیالورونیک اسید، کوآنزیم ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی هستند که در فرآیند مزوتراپی مورد استفاده قرار می گیرند.

3مزوکوکتل چیست؟

اصطلاح مزوکوکتل  به فشرده ای ازمحلول های واقعی برای ایجاد احساس جوانی و سفت شدن پوست اشاره دارد. همانطور که بسیاری می دانند، مزوکوکتل شامل  ویتامین ها، مواد معدنی، پپتیدها هورمون های رشد  و آنزیم ها می باشد که باعث کنترل و افزایش فعالیت های بیولوژیکی لایعه های پوستی و چربی زیر جلدی می شود.

4موارد استفاده از مزوتراپی چیست؟

بسته به نیاز می‌توانیم آن را روی صورت، گردن، ناحیه سینه، پشت دست‌ها، پوست بدن و چربی، پوست سر (مو) بمالیم.

5چه نوع پوستی کاندید درمان با مزوژل ها می تواند باشد؟

همه انواع پوست کاندیدای مناسبی برای مزوژل هستند. البته بمنظور جلوگیری از پیری پوست بهتر است از سنین جوانی از مزوژل استفاده بشود

6قبل از قابل مشاهده شدن نتایج، چند درمان لازم است؟

یک چرخه درمانی بسته به اندازه ناحیه تحت درمان و نتایج مورد نظر ممکن است به 4 الی 10 جلسه درمانی یا بیشتر نیاز داشته باشد.

7اندیکاسیون مزوتراپی؟

اسکارهای آکنه، جوانسازی، پری و درخشندگی صورت، سفید کردن صورت، دیستروفی لب، آلوپسی، ریزش مو (چه زن و چه مرد)، سلولیت، چاقی موضعی، خطوط کشش، سواری، پوست آسیب دیده از نور خورشید و چین و چروک.

8مزیت های مزوتراپی چیست؟

ک روش ایمن، غیرتهاجمی و موثر برای اندیکاسیون های مختلف مانند الوپسی، لاغری موضعی، جوانسازی، رشد مو و ... می باشد که ماده موثره مستقیم به  لایه درم پوست یا لایه زیر جلدی تزریق میشود . در این روش با کمترین مقدار ماده موثره بیشترین اثربخشی را میتوان مشاهده کرد.

9عوارض مزوتراپی چیست؟

یک عارضه جانبی رایج مزوتراپی های جوانساز کبودی است که معمولاً طی یک هفته برطرف می شود. بیماران ممکن است درد موقت را تجربه کنند. این در عرض 24-48 ساعت فروکش می کند.

عوارضی قبیل سوزش و نکروز به ندرت در مزوتراپی های انجام شده برای لاغری موضعی هم گزارش شده است.

روش استفاده:

هایلکسا® یک ژل پرکننده است که به منظور به حداقل رساندن عوارض احتمالی و از آنجا که دقت برای یک درمان موفقیت‌آمیز ضروری است، این محصول فقط باید توسط پزشکانی که آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند و تجربه مناسبی (شامل آگاهی از آناتومی محل تزریق و اطراف آن) دارند، استفاده شود.

قبل از تزریق، محل باید ضد عفونی شود.

هوا را با فشار ملایم به سمت پایین پیستون خارج کنید تا مقدار کمی از محصول در نوک سوزن ظاهر شود.

به آرامی تزریق کنید و کمترین فشار لازم را اعمال کنید.

در صورت مسدود شدن سوزن، فشار روی میله پیستون را افزایش ندهید. در عوض، تزریق را متوقف کرده و سوزن را جایگزین کنید.

پس از وارد كردن سوزن و قبل از تزريق، توصيه مي شود پيستون را كمي بيرون بكشيد تا آسپيراسيون انجام شود و از عدم ورود سوزن به داخل عروق مطمئن شد.

اگر در هر زمان از تزریق، سفیدی غیر معمول در سطح پوست دیده شد، تزریق باید متوقف شود و اقدامات مناسب مانند ماساژ دادن ناحيه تا بازگشت به رنگ طبیعی انجام شود.

درجه و مدت اصلاح به ویژگی فرد و نقص درمان شده، استرس بافت در محل، عمق و تکنیک تزریق بستگی دارد. مقدار تزریق بسته به مناطق تزریق، بر اساس تجربه پزشک باید اصلاح شوند.

نحوه قرارگیری سر سوزن بر روی سرنگ:

برای استفاده بهینه از محصول، مهم است که سوزن به درستی روی سرنگ قرار گیرد. (مطابق با شکل)

مرحله 1: سرنگ را بردارید و درپوش سر سرنگ را نگه داشته و از آن بیرون بکشید، همانطور که در شکل (A) نشان داده شده است.

مرحله 2: سوزن را وارد کنید.

بدنه سرنگ را نگه دارید و انتهای سوزن را محکم در انتهای LUER-LOCK سرنگ قرار دهید.

مرحله 3: سوزن را محکم کنید.

سوزن را با چرخاندن آن در جهت عقربه های ساعت محکم ببندید (شکل B را ببینید) تا زمانی که در موقعیت مناسب قرار گیرد، همانطور که در شکل (C) نشان داده شده است.

توجه: اگر موقعیت درپوش سوزن مطابق شکل (D) باشد، به درستی وصل نشده است. محکم کردن را ادامه دهید تا سوزن در موقعیت مناسب قرار گیرد.

مرحله 4: درپوش سوزن را بردارید.

بدنه سرنگ را در یک دست و درپوش سوزن را در دست دیگر نگه دارید. بدون چرخاندن، سرنگ را در جهت مخالف بکشید تا درپوش سوزن را بردارید، همانطور که در شکل (E) نشان داده شده است.

 

مراقبت های بعد از تزریق:

بیماران تا یک روز بعد از تزریق نباید آرایش کنند، هم چنین از مرطوب کننده و پاک کننده استفاده نکنند.

اکیداً توصیه می شود از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، اشعه ماوراء بنفش و همچنین آب گرم شدید طی دو هفته پس از تزریق خودداری شود.

بعد از تزریق در صورت توصیه پزشک میتوانید از کمپرس آب سرد استفاده کرد.

به مدت یک روز، هنگام خواب، سر به سمت بالا قرار داده شود.

از ورزش های سنگین خودداری شود.

برای کاهش واکنش های التهابی از تزریق واکسن، یک ماه قبل و بعد، خودداری شود.

تا یک هفته پس از تزریق از استحمام با آب بسیار داغ و سونا خودداری شود.

 

عوارض جانبی:

– بیماران باید در مورد عوارض جانبی احتمالی ناشی از استفاده از این محصول که ممکن است فوراً یا با تأخیر رخ دهد، آگاه شوند. این عوارض شامل موارد زیر است، اما صرفا محدود به موارد زیر نیست:

واکنش های التهابی ناشی از تزریق

  • ادم
  • تورم
  • اریتم
  • هماتوم
  • خارش
  • سرخی
  • خون ریزی
  • کهیر
  • درد یا حساسیت به لمس در محل تزریق.
  • سفتی یا گره در محل ایمپلنت.
  • آمبولی و نکروز جلدی
  • دیسکرومی ( تغییر رنگ) در محل تزریق

– بیماران باید واکنش‌های التهابی را که بیش از یک هفته ادامه می‌یابد (یا هر عارضه جانبی دیگری که ایجاد می‌شود) در اسرع وقت به پزشک خود اطلاع دهند. – هر گونه عوارض جانبی دیگر باید به نماینده یا توزیع کننده محصول گزارش شود.

 

شرایط نگهداری:

هایلکسا® می بایست در جای خشک و خنک و در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد و خارج از یخچال و از یخ زدگی و حرارت محافظت شود. همچنین دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

روش استفاده:

  • به منظور به حداقل رساندن عوارض احتمالی و از آنجا که دقت برای یک درمان موفقیت‌آمیز ضروری است، تزریق این محصول باید توسط پزشکان مجرب و آشنا با آناتومی پوست و محل تزریق، انجام گیرد.
  • قبل از تزریق، محل باید ضد عفونی شود.
  • هوا را با فشار ملایم به سمت پایین پیستون خارج کنید تا مقدار کمی از محصول در نوک سوزن ظاهر شود.
  • تزریق به آرامی و با کمترین فشار لازم، انجام شود.
  • در صورت مسدود شدن سوزن، از افزایش فشار روی میله پیستون خودداری کرده، تزریق را متوقف و سوزن را تعویض کنید.
  • پس از وارد كردن سوزن و قبل از تزريق،به منظور اطمینان از عدم ورود سوزن به داخل عروق، توصيه مي شود پيستون را كمي بيرون بكشيد تا آسپيراسيون انجام شود و از عدم ورود سوزن به داخل عروق مطمئن شد.
  • در صورت بروز رنگ پریدگی غیر معمول در سطح پوست در هر زمان از تزریق، تزریق را متوقف کرده و تا به هنگام بازگشت به رنگ طبیعی، اقدامات مناسب مانند ماساژ دادن ناحيه تزریق انجام گردد.
  • شدت و مدت ماندگاری تغییر، به عواملی مانند ویژگی های فرد ونقص اصلاح شده، میزان استرس وارد شده به بافت مورد نظر، عمق، و تکنیک تزریق بستگی دارد.
  • مقدار تزریق با توجه به ناحیه تزریق، تجربه و صلاحدید پزشک تعیین می گردد.

نحوه قرارگیری سر سوزن بر روی سرنگ:

  • به منظور استفاده ی بهینه از محصول، درستی قرارگیری سر سوزن، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

مرحله 1: مطابق شکل (A)، درپوش سرنگ را خارج کنید.

مرحله 2: مطا بق شکل (B)، بعد از وارد کردن سوزن به درون سرنگ، بدنه سرنگ را نگه داشته، انتهای سوزن را محکم در انتهای LUER-LOCK سرنگ قرار داده و سوزن را با چرخاندن آن در جهت عقربه های ساعت محکم کنید تا در موقعیت مناسب قرار گیرد. (مانند شکل C)

توجه: چنانچه درپوش سوزن مطابق شکل (D) به درستی قرار نگرفته، محکم کردن را ادامه دهید تا سوزن در موقعیت مناسب قرار گیرد.

مرحله 3: مطابق شکل (E)، بدنه سرنگ را در یک دست و درپوش سوزن را در دست دیگر نگه دارید. بدون چرخاندن، سرنگ را در جهت مخالف کشیده و درپوش سوزن را خارج کنید.

مراقبت های بعد از تزریق:

  • به مدت یک روز، از استفاده از هرگونه مواد آرایشی، مرطوب کننده، و یا پاک کننده پوستی، خودداری شود.
  • به مدت دو هفته، از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، اشعه ماوراء بنفش و همچنین آب داغ، شدیدا خودداری شود.
  • استفاده از کمپرس سرد در صورت نیاز و با صلاحدید پزشک، بلامانع می باشد.
  • به مدت یک روز، هنگام خواب، سر به سمت بالا قرار داده شود.
  • از ورزش های سنگین خودداری شود.
  • یک ماه قبل و بعد از تزریق، از تزریق هر گونه واکسن خودداری شود.
  • به مدت یک هفته از استحمام با آب بسیار داغ و سونا خودداری شود.

عوارض جانبی:

– برخی از عوارض جانبی احتمالی ناشی از استفاده از این محصول که ممکن است فوراً یا با تأخیر رخ دهد، و بیمار باید از آن ها مطلع گردد شامل موارد زیر می باشد:

  • ادم
  • تورم
  • اریتم
  • هماتوم
  • خارش
  • قرمزی پوست
  • خون ریزی
  • کهیر
  • درد یا حساسیت به لمس در محل تزریق
  • سفتی یا گره در محل ایمپلنت
  • آمبولی و نکروز جلدی
  • دیسکرومی ( تغییر رنگ) در محل تزریق

– درصورت بروزهرگونه واکنش‌های التهابی (یا هر عارضه جانبی دیگری )، که بیش از یک هفته ادامه یابد، سریعا به پزشک اطلاع داده شود.

 – هر گونه عوارض جانبی دیگر باید به نماینده یا توزیع کننده محصول گزارش شود.

شرایط نگهداری:

  • این محصول باید در جای خشک و خنک، در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد و خارج از یخچال نگهداری و از یخ زدگی و حرارت محافظت شود. همچنین دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

روش استفاده:

  • به منظور به حداقل رساندن عوارض احتمالی و از آنجا که دقت برای یک درمان موفقیت‌آمیز ضروری است، تزریق این محصول باید توسط پزشکان مجرب و آشنا با آناتومی پوست و محل تزریق، انجام گیرد.
  • قبل از تزریق، محل باید ضد عفونی شود.
  • هوا را با فشار ملایم به سمت پایین پیستون خارج کنید تا مقدار کمی از محصول در نوک سوزن ظاهر شود.
  • تزریق به آرامی و با کمترین فشار لازم، انجام شود.
  • در صورت مسدود شدن سوزن، از افزایش فشار روی میله پیستون خودداری کرده، تزریق را متوقف و سوزن را تعویض کنید.
  • پس از وارد كردن سوزن و قبل از تزريق،به منظور اطمینان از عدم ورود سوزن به داخل عروق، توصيه مي شود پيستون را كمي بيرون بكشيد تا آسپيراسيون انجام شود و از عدم ورود سوزن به داخل عروق مطمئن شد.
  • در صورت بروز رنگ پریدگی غیر معمول در سطح پوست در هر زمان از تزریق، تزریق را متوقف کرده و تا به هنگام بازگشت به رنگ طبیعی، اقدامات مناسب مانند ماساژ دادن ناحيه تزریق انجام گردد.
  • شدت و مدت ماندگاری تغییر، به عواملی مانند ویژگی های فرد ونقص اصلاح شده، میزان استرس وارد شده به بافت مورد نظر، عمق، و تکنیک تزریق بستگی دارد.
  • مقدار تزریق با توجه به ناحیه تزریق، تجربه و صلاحدید پزشک تعیین می گردد.

نحوه قرارگیری سر سوزن بر روی سرنگ:

  • به منظور استفاده ی بهینه از محصول، درستی قرارگیری سر سوزن، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

مرحله 1: مطابق شکل (A)، درپوش سرنگ را خارج کنید.

مرحله 2: مطا بق شکل (B)، بعد از وارد کردن سوزن به درون سرنگ، بدنه سرنگ را نگه داشته، انتهای سوزن را محکم در انتهای LUER-LOCK سرنگ قرار داده و سوزن را با چرخاندن آن در جهت عقربه های ساعت محکم کنید تا در موقعیت مناسب قرار گیرد. (مانند شکل C)

توجه: چنانچه درپوش سوزن مطابق شکل (D) به درستی قرار نگرفته، محکم کردن را ادامه دهید تا سوزن در موقعیت مناسب قرار گیرد.

مرحله 3: مطابق شکل (E)، بدنه سرنگ را در یک دست و درپوش سوزن را در دست دیگر نگه دارید. بدون چرخاندن، سرنگ را در جهت مخالف کشیده و درپوش سوزن را خارج کنید.

مراقبت های بعد از تزریق:

  • به مدت یک روز، از استفاده از هرگونه مواد آرایشی، مرطوب کننده، و یا پاک کننده پوستی، خودداری شود.
  • به مدت دو هفته، از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، اشعه ماوراء بنفش و همچنین آب داغ، شدیدا خودداری شود.
  • استفاده از کمپرس سرد در صورت نیاز و با صلاحدید پزشک، بلامانع می باشد.
  • به مدت یک روز، هنگام خواب، سر به سمت بالا قرار داده شود.
  • از ورزش های سنگین خودداری شود.
  • یک ماه قبل و بعد از تزریق، از تزریق هر گونه واکسن خودداری شود.
  • به مدت یک هفته از استحمام با آب بسیار داغ و سونا خودداری شود.

عوارض جانبی:

– برخی از عوارض جانبی احتمالی ناشی از استفاده از این محصول که ممکن است فوراً یا با تأخیر رخ دهد، و بیمار باید از آن ها مطلع گردد شامل موارد زیر می باشد:

  • ادم
  • تورم
  • اریتم
  • هماتوم
  • خارش
  • قرمزی پوست
  • خون ریزی
  • کهیر
  • درد یا حساسیت به لمس در محل تزریق
  • سفتی یا گره در محل ایمپلنت
  • آمبولی و نکروز جلدی
  • دیسکرومی ( تغییر رنگ) در محل تزریق

– درصورت بروزهرگونه واکنش‌های التهابی (یا هر عارضه جانبی دیگری )، که بیش از یک هفته ادامه یابد، سریعا به پزشک اطلاع داده شود.

 – هر گونه عوارض جانبی دیگر باید به نماینده یا توزیع کننده محصول گزارش شود.

شرایط نگهداری:

  • این محصول باید در جای خشک و خنک، در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد و خارج از یخچال نگهداری و از یخ زدگی و حرارت محافظت شود. همچنین دور از دسترس کودکان نگهداری شود.